Senaste inläggen

Av Terese Mattson - 5 november 2014 12:05

Igår kom den första snön och i morse fick vi vakna upp till snötäckta trädgrenar och klar himmel. Så underbart. Ljuset här hemma känns så upplyftande efter många grå dagar. Jag tvättar filtar, kuddfodral, dammar och piffar. Längtar tills det är dags för julpyntet. I år ska vi fira julafton hemma hos oss. Första gången sen jag flyttade från mamma som jag firar julafton i mitt eget hem. Det ska bli jätte mysigt.
Hej så länge...

ANNONS
Av Terese Mattson - 4 november 2014 13:32

I söndags hade lillskorpan runt 40 grader feber hela dagen. Hon var helt slut lillgumman. På kvällen tyckte jag att hon verkade lite piggare så jag kollade hennes temp, vilket visade 40,0! Helt otroligt vad barn tål feber bättre än vuxna.
Igår var hon också hängig, men idag är hon pigg och glad igen. Fortsätter hon vara pigg så blir det förskolan imorgon. Det är roligt att se hur mycket J tycker om att leka på förskolan. Sen är det trevligt att träffa andra föräldrar.

Just nu så sover J lunch i sin "stora" säng på sitt eget rum för första gången. Hon får vänja sig vid att sova på sitt eget rum dagtid, men det känns som att det kommer dröja länge innan hon sover där under nätterna. Både jag och H tycker att det är mysigt att hon kommer över i vår säng framåt morgontimmarna.

Nu vaknade skorpan..
Fridens...

ANNONS
Av Terese Mattson - 2 november 2014 13:17

Igår lämnade vi skorpan hos farmor och farfar för att gå på konsert och att sen få sova ut. Konserten var en upplevelse, musikens energi var enorm men publiken var så tråkig. Det kändes fel med sittplatser till balkanmusik. Henke och jag ställde oss på sidan tillsammans med några andra som också ville röra på fötterna.

Trots att det blev sent igår så var jag ordentligt utvilad när jag vaknade vid halv tio i morse. Ostörd sömn i min egen säng för första gången på över ett år. Underbart.

Tyvärr så hade skorpan fått feber i natt och var jätte hängig när vi hämtade henne. Nu ligger vi på sängen och skorpan har äntligen somnat efter att hon fått i sig lite gröt.

Fridens liljor...

Av Terese Mattson - 31 oktober 2014 11:02

 

Häromdagen var vi på kulturmagasinet med Anna, Sandra och alla barnen. Då höll de på att ställa i ordning utställningen om Mumin, mumindalen och Tove Jansson. Det såg ut att bli jätte fint. I morgon invigs den så vi kanske åker ner och tittar. Jag har en barnslig kärlek till mumin och läser böckerna på finlandssvenska (som för övrigt är bland det vackraste en kan tala) 


I morgonkväll ska jag och Henke ut på lokal, vi ska se "fanfare ciocarlia" på sundsvalls teater. Det ska bli så jäklanch roligt. Röjigare än "balkanmusik" får en leta länge efter. J ska sova hos farmor och farfar för första gången. Det blir första gången hon sover hemifrån utan mig och/eller Henke. Ska bli spännande att se hur länge vi lyckas sova på söndag när vi har chansen till sovmorgon.


Trevlig helg...


Av Terese Mattson - 31 oktober 2014 10:45

Det är brist på förskoleplatser i vår kommun och eftersom J är född sent på året i kombination med att vi sökt plats från i januari så hade vi på känn att det skulle bli problem. Föraningen stämde, det finns ingen plats över för en hel grupp med barn. Vi erbjuds en plats på en tillfällig förskola, en förskola som kombineras med "den öppna förskolan". Det vill säga att andra föräldrar och barn har tillgång till lokalen. Både jag och H känner ett starkt NEJ. Känns inte rätt någonstans. Hade en klump i magen igår eftersom det var tänkt att jag skulle börja på min nya arbetsplats i februari. Efter ett jätte bra samtal med min nya chef idag så känns situationen mycket bättre. Vi kommer att lägga upp ett schema på 25%, kvällar och helger, så vi inte är beroende av förskola eller barnvakt. Nu är det ingen stress med att skola in J och vi kan vänta in det dagiset som vi önskar.

Det här känns så rätt. Är så lättad och lycklig.


Fridens....

Av Terese Mattson - 26 oktober 2014 21:40

Den här dagen blev inte som jag hoppades på. Kände redan i morse att jag inte var fräsch, och den känslan förstärktes under dagen. Feber, frossa och kramp i benen. Julia har blivit förkyld igen. Hur är det möjligt? Det här är tredje gången på två månader. Orkar inte. Hoppas att det här bara försvinner snabbare än snabbast.
Mvh. en ynklig en

Av Terese Mattson - 24 oktober 2014 18:10

Hemmet är städat, sängen renbäddad, tvätten hänger på tork, kylen är välfylld, ljusen brinner. Nu är det fredagsmys. Jag ligger nyduschad på soffan medan H står i köket och lagar i ordning plankstek med entrecote. Det är ju nästan så att jag är avundsjuk på mig själv! Höhöhö...

Den här veckan har rasat förbi, drakborgen, öppna förskolan, parkhäng, middag med familjen och mer därtill.

På söndag ska Julia åka hem till hennes farmor och farfar medan Henke plockar upp båten och byter till vinterdäck på bilen. Jag, jag ska stanna hemma och göra något jag längtat efter läääänge... ligga på sängen, äta glass och titta på film...mitt på dagen! Så lyxigt! :)

Trevlig helg!

Av Terese Mattson - 21 oktober 2014 11:54

 

Vi har fått låna en Voksi åkpåse av snälla Jessica. Den är verkligen jättebra, men tyvärr är den för stor och osmidig för vår joggingvagn. Fick ett tips och kom över en helt ny vinter åkpåse från "the buppa brand" för 150 kr (!!!) "Swedish forest" kallas modellen som har ett (i mina ögon, indiskt influerat?!?) mönster med ekorrar, kaniner, blommor och kottar i klara färger. Väntar med förväntan på att den ska dyka upp med posten. 

Tittut...


Kattälskare, hemmapysslare, radhusägare som älskar att gräva i jord och springa på loppisar.
Leker livet med ölbryggande fiskenörd, vår dotter Julia och katten Muller.

Mina olika...

Senaste orden

Det förflutna (arkiv)

Dåtid...

Länk-kärlek

Old and loved...

                               

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se