Senaste inläggen

Av Terese Mattson - 14 september 2014 14:10


   

Äntligen rullar jag den finaste av vagnmodeller igen. Älskar Emmaljungas modeller från sent -70, tidigt -80 tal. De har svarta detaljer och hjul, vilket håller sig bättre än de med vita detaljer som oftast ser smutsiga och spruckna ut. Fyndade en matchande, fin "ros-sele" på "Återkommande mode" för 40 kr. FYND.

 

Fridens liljor....

ANNONS
Av Terese Mattson - 14 september 2014 10:27

Vi bor så himla fint. Vi har nära till allt känns det som. Natur, stan, sjö, hav, berg, affärer, sjukvård, skola, dagis osv. Något som vi dessutom bor nära är cirka hundrafemtioelva lekplatser, varav tre på vår gata. De räcker nog för flera år.          

ANNONS
Av Terese Mattson - 11 september 2014 09:19

Har sett på min övervikt som något tillfälligt, men har insett att över fyra års tid inte är vad som kallas tillfälligt. Och varför har jag sett på min övervikt som "tillfällig"? För att hela samhället berättar för oss att vi ska vara smala! Att vara smal är förknippat med framgång och hälsa. Att vara överviktig förknippas med misslyckande och sjukdom. Dessa normer stämmer inte överens med hur verkligheten ser ut. Det är lätt att luras till att tro på lögnen, då vi informeras och matas med dessa ideal dagligen, via kultur, media, bloggar, reklam osv. Ända sen jag var ett barn har jag försökt att ändra på mitt utseende för att passa in i "mallen". Även om jag i dag har en bättre självkänsla och inte lider av komplex i samma utsträckning så kommer det över mig med jämna mellanrum. Logiken säger en sak, känslan är en annan. 

En dag kommer  Julia att förstå. En dag kommer även hon att utsättas för samhällets krav, alla sjuka och vridna normer och ideal. Vill och önskar att hon får växa upp med, inte bara vetskapen utan känslan av att det endast är vem du är på insidan som betyder något. Därför ska jag jag börja med mig själv. 


Kram
Av Terese Mattson - 9 september 2014 10:44

Trots en natt med alldeles för lite sömn så vaknade jag energifylld. Innan klockan var tio så hade jag bäddat rent i sängarna, tvättat flera maskiner, dammat, skurat toaletterna och badkaret, dammsugit och skurat. Nu sover J och jag sitter  nyduschad i soffan med en kopp kaffe och plattan. Underbart. Tänk så skönt om man hade samma energi alla dagar. Igår var jag så trött och irriterad. Tack och lov kom H hem vid lunch då jag hade tid hos en studievägledare. Det var så skönt att lämna hemmet, helt själv, bara för att göra något för mig själv. Måste verkligen göra det mer ofta.

Nu har jag sökt fyra olika kurser i hopp om att en av dem startas på "när-distans". Hoppas hoppas hoppas att jag får läsa svenska C (3).


Julia har åkt på en förkylning sen några dagar tillbaka. Nästäppan ger inte med sig. Hoppas att det här är sista dagen, för vi behöver få sova och jag längtar efter att gå på öppna förskolan. Blir tråkigt att vara hemma hela dagarna.


En till sak, det känns som jag väntar på jultomten. Kanske kanske kommer min sittdel till retro vagnen idag...

Av Terese Mattson - 6 september 2014 21:05

Idag vann jag en budgivning på en sittdel till mitt gamla vagnchassi. Den är klädd i mörkbrun manchester med mörkbrunt galonfoder. Tyvärr har den något hål så vi får se om jag ger mig in på att klä om den i vinter. Känns ganska troligt att det blir så.
Hon skulle sända vagnen från Skåne i morgon, men antar att den inte skickas förens på måndag. Längtar och håller tummarna för att den är tillräckligt fräsch för att köras i höst.

Snart kommer alltså det här fina chassit att rulla på gatorna igen! :)

Av Terese Mattson - 5 september 2014 14:24

På måndag ska jag träffa en studievägledare och lägga upp en plan för att avverka de sista poängen som krävs för att ta mig in på universitetet. Tanken att "bara" gå tillbaka till jobbet och låta åren passera känns kvävande. Känner mig motiverad och inspirerad. Vad jag sen kommer att studera på universitetet blir en senare fråga, vet bara att jag ska dit.
Mvh. blivande plugghäst.

Av Terese Mattson - 3 september 2014 08:51

 

Igår besökte vi den öppna förskolan här i granloholm för första gången. Både Julia och jag tyckte att det var jätte roligt. Julia ville inte gå hem och protesterade stor för att få stanna. När vi kom hem så somnade hon med ens. 

Känner att vi kommer att bli flitiga besökare under hösten.


Visst är den fin, min nya fi t-shirt! :)


Av Terese Mattson - 31 augusti 2014 22:29

Igår fiskade Henke hela dagen så jag och Julia var mest bara hemma och tog det lugnt. Jag befann mig nere på golvet och lekte större delen av dagen. Julia reste sig och balanserade allt längre stunder. De första stegen känns så nära nu.

Idag har vi städat bilen och varit ute i skogen och plockat lite svamp. Julia älskar att sitta i väskan och titta runt i skogen. Min lilla trollunge.

Hoppas ni också har haft en fin helg.

Tittut...


Kattälskare, hemmapysslare, radhusägare som älskar att gräva i jord och springa på loppisar.
Leker livet med ölbryggande fiskenörd, vår dotter Julia och katten Muller.

Mina olika...

Senaste orden

Det förflutna (arkiv)

Dåtid...

Länk-kärlek

Old and loved...

                               

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se